header reklam

Gizlilik Politikası

Tevhid Kitabevi (“Tevhid Kitabevi”) olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan üyelerimizin gizliliğini korumak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, işbu Tevhid Kitabevi Gizlilik Politikası (“Politika”), üyelerimizin kişisel verilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ile tamamen uyumlu bir şekilde işlenmesi ve kullanıcılarımızı bu bağlamda bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tevhid Kitabevi.com çerez politikası İşbu Politika’nın ayrılmaz parçasıdır.

İşbu Politika’nın amacı, Tevhid Kitabevi tarafından işletilmekte olan https://www.tevhidkitap.net internet sitesi ile mobil uygulamanın (hepsi birlikte “Platform” olarak anılacaktır) işletilmesi sırasında Platform üyeleri/ziyaretçileri/kullanıcıları (hepsi birlikte “Veri Sahibi” olarak anılacaktır) tarafından Tevhid Kitabevi ile paylaşılan veya Tevhid Kitabevi’nın, Veri Sahibi’nin Platform’u kullanımı sırasında ürettiği kişisel verilerin kullanımına ilişkin koşul ve şartları tespit etmektir.

Hangi Veriler İşlenmektedir?
Aşağıda Tevhid Kitabevi tarafından işlenen ve Kanun uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu sıralanmıştır. Aksi açıkça belirtilmedikçe, işbu Politika kapsamında arz edilen hüküm ve koşullar kapsamında “kişisel veri” ifadesi aşağıda yer alan bilgileri kapsayacaktır.

- Kimlik Bilgisi
- İletişim Bilgisi
- Kullanıcı Bilgisi
- Kullanıcı İşlem Bilgisi
- İşlem Güvenliği Bilgisi
- Finansal Bilgi
- Pazarlama Bilgisi
- Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 3. ve 7. maddeleri dairesince, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Politika hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

Kişisel Veri İşleme Amaçları
Tevhid Kitabevi, Veri Sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, üyelik kaydı ve hesabının oluşturulması ve buna ilişkin kayıtların tutulması, Veri Sahibi’nin Platform üzerinden sağlanan hizmetlerden faydalandırılması sistem hatalarının tespit edilerek performans takibinin yapılması ve Platform’un işleyişinin iyileştirilmesi, bakım ve destek hizmetleri ile yedekleme hizmetlerinin sunulması amaçları dahil olmak üzere Tevhid Kitabevi tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi ile bu ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, Tevhid Kitabevi tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, Tevhid Kitabevi ve iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile Tevhid Kitabevi’nın ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla işlenebilecektir.

Veri Sahiplerinin Açık Rızası Doğrultusunda İşlenecek Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları
Veri Sahibi’nin açık rızası kapsamında, Tevhid Kitabevi, Veri Sahipleri’nin Platform üzerindeki hareketlerini takip ederek kullanıcı deneyiminin artırılması, istatistik oluşturulması, profilleme yapılması, doğrudan pazarlama ve yeniden pazarlama, Veri Sahibi’ne özel promosyon önerilerinin oluşturulması ve Veri Sahibi’ne iletilmesi ve bu kapsamda elde edilen verilerin her türlü reklam ve materyal içeriğinde kullanılması amacıyla veri işleyebilecek ve aşağıda anılan taraflarla bu verileri paylaşabilecektir.

Kişisel Verilerin Aktarımı:
Tevhid Kitabevi, Veri Sahibi’ne ait kişisel verileri ve bu kişisel verileri kullanılarak elde ettiği yeni verileri, işbu Gizlilik Politikası ile belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesi için Tevhid Kitabevi’nın hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilere, söz konusu hizmetlerin temini amacıyla sınırlı olmak üzere aktarılabilecektir. Tevhid Kitabevi, Veri Sahibi deneyiminin geliştirilmesi (iyileştirme ve kişiselleştirme dâhil), Veri Sahibi’nin güvenliğini sağlamak, hileli ya da izinsiz kullanımları tespit etmek, operasyonel değerlendirme araştırılması, Platform hizmetlerine ilişkin hataların giderilmesi ve işbu Gizlilik Politikası’nda yer alan amaçlardan herhangi birisini gerçekleştirebilmek için SMS gönderimi yapanlar da dahil olmak üzere dış kaynak hizmet sağlayıcıları, barındırma hizmet sağlayıcıları (hosting servisleri), hukuk büroları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri gibi üçüncü kişiler ile paylaşabilecektir.
Kişisel veriler, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde Doğan Holding A.Ş. ve Doğan Online Grup Şirketleri Şirket yetkilileri, hissedarları, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kanunen yetkili özel kurumlar ile paylaşılabilecek, bu amaçlarla sınırlı olarak Kanun m.9’da işaret edilen usul esaslar ile Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararları çerçevesinde yurt dışına aktarılabilecektir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi
Kişisel veriler, Platform üzerinden ve elektronik ortamda toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel Veri Sahibinin Hakları
Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

- Kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
- Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
- Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
- Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
- İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.
Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri tarafından https://www.tevhidkitap.net adresinde yer alan 6698 sayılı Kanun Kapsamında Tevhid Kitabevi tarafından hazırlanan Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına ilişkin Politika’da belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir. Tevhid Kitabevi, söz konusu talepleri otuz gün içerisinde sonuçlandıracaktır. Tevhid Kitabevi’nın taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen (varsa) ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

Çerez Politikası

Çerezler, internet sitemizi ziyaret ettiğinizde, internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayarınız veya cep telefonunuz veya tabletinizde saklanan küçük bilgi parçacıklarını içeren metin dosyalarıdır. Tarayıcınız ve sunucu arasında bir bağlantı sağlandığında site, çerezler aracılığıyla sizi tanıyabilecektir.

Çerezlerin kullanılma amacı, internet sitemizi ziyaret eden kullanıcılara kolaylık sağlamaktır. Çerezler aynı zamanda gelecekte sitelerimiz üzerinde gerçekleştireceğiniz faaliyet ve deneyimleri hızlandırmak amacıyla da kullanılabilir. Ayrıca çerezleri, kişilerin sitelerimizi nasıl kullandıklarını anlamamızı sağlayan isimsiz ve toplu istatistiki verileri bir araya getirmemize ve sitelerimizin yapılarını ve içeriklerini geliştirmemize yardımcı olmaları amacıyla kullanmaktayız.

Çerezleri aşağıdaki kategorilere göre ayırmaktayız;

Ana Çerezler: İnternet sitesinin işleyebilmesi için temel olarak ihtiyaç duyulan çerezlerdir. Bu çerezler olmadan, sizlere herhangi bir servis hizmeti vermemiz mümkün olmayacaktır.

Fonksiyonel Çerezler: Bu çerezler internet sitesinin operasyonunu kolaylaştırır ve fonksiyonlarını geliştirir. Örneğin, işbu internet sitesi için seçmiş olduğunuz dili fonksiyonel çerezler bünyesinde tutmaktayız.

Performans Çerezleri: İnternet sitesini nasıl kullandığınızı kaydeden çerezlerdir.

Üçüncü Kişi Çerezleri: Bu çerezler Twitter, Facebook, Google+ gibi üçüncü kişiler tarafından kullanılmaktadır.

Sizlerin ilgi alanları ve davranış şekilleri doğrultusunda internet sitemizin içeriğini düzenliyoruz. Böylelikle size sunabileceğimiz seçenekleri geliştirebileceğimizi düşünüyoruz. Kullanım seçeneklerini ve tarafınızca internet sitesinde en çok kullanılan alanları belirleyebilmek için kullandığımız çerez modeli Google Analytics’tir.

Çerez sayesinde elde edilen internet sitesi kullanım analizleri genelde ABD’de Google’a ait bir sunucuya aktarılır ve saklanır. ABD’de Avrupa Birliği standartları dahilinde kişisel verilerin korunmasına ilişkin herhangi bir veri koruma sisteminin bulunmadığını lütfen unutmayınız. Ayrıca, tarayıcınız tarafından Google Analytics çerçevesinde iletilen IP-adresiniz Google’a ait diğer verilerle birleştirilmediğini de bildirmek isteriz.

İnternet sitemiz çerezleri ayrıca; arama motorlarını, internet sitesini ve TEVHİD KİTABEVİ reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için reklam teknolojisini devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için internet sitesine ve TEVHİD KİTABEVİ reklam verdiği internet sitelerine yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, internet sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir.

Tarafımızca kullanılmakta olan Çerez bilgileri aşağıdaki gibidir;

Çerez Adı: Google Analytics
Sağlayıcı: Google
Amaç: Google Analytics, ziyaretçilerin web sitelerinde ve uygulamalarında neler yaptığını web sitesi ve uygulama sahiplerinin anlamasına yardımcı olan, Google’ın ücretsiz analiz aracıdır. Ziyaretçilerin kimliklerini tespit etmeden bilgi toplamak ve web sitesi kullanım istatistiklerini Google'a bildirmek için bir dizi çerez kullanabilir. Google Analytics tarafından kullanılan ana çerez ‘_ga’ çerezidir.
Google Analytics, web sitesi kullanım istatistiklerini raporlamaya ek olarak, yukarıda açıklanan reklamcılık çerezlerinden bazılarıyla birlikte Google mülklerinde (Google Arama gibi) ve web genelinde size daha alakalı reklamlar göstermeye yardımcı olmak ve gösterdiğimiz reklamlara ilişkin etkileşimleri ölçmek için de kullanılabilir
Sayfa: Tüm sayfalar
Kategori: Performans Çerezleri

-

Çerez Adı: Yandex Metrica
Sağlayıcı: Yandex
Amaç: Websitesinin performansını analiz etmeyi, kullanıcıların sitedeki eylemlerinin video kayıtlarını almayı, siteye gelen veri trafiğinin kayıtlarını takip etmeyi ve hem çevrimiçi hem de çevrimdışı reklamların verimliliğini değerlendirmeyi sağlayan web analiz aracıdır.
Sayfa: Tüm sayfalar
Kategori: Performans Çerezleri


Çerez Yönetimi ve İmhası:
Birçok internet tarayıcısı, varsayılan olarak çerezleri otomatik olarak kabul etmeye ayarlıdır. Bu ayarları, çerezleri engelleyecek veya cihazınıza çerez gönderildiğinde uyarı verecek şekilde değiştirebilirsiniz. Fakat bunu yapmanız durumunda, internet sayfasının tüm özelliklerinin tam anlamıyla kullanılamayabileceği konusunda sizleri bilgilendirmek isteriz.

İnternet sitemize yaptığınız ziyaret sonucu tarafımızın işbu ziyaretinize ilişkin veri toplamasını istemiyorsanız bu durumu her zaman için engelleme hakkına sahipsiniz. İnternet sitemize ziyaretiniz sırasında karşınıza çıkacak olan bilgilendirme metnindeki çerez politikasını kabul etmiyorum seçeneği ile hakkınızda bilgi toplanmasını ve analiz edilmesini engelleyebilirsiniz (opt-out). Opt-out seçeneğini tercih ettiğiniz zaman bilgisayarınıza opt-out çerezi gönderilmektedir. İşbu çerez yalnızca sizin engelleme talebinizi gerçekleştirmektedir. Fakat bunu yapmanız durumunda, internet sayfasının tüm özelliklerinin tam anlamıyla kullanılamayabileceği konusunda sizleri bilgilendirmek isteriz.

Tevhid Kitabevi sosyal medya hesaplarını ziyaret veya takip ederek gelişmeler, duyuru ve kampanyalardan haberdar olabilirsiniz.

sosyal medya

İnternet sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz ve internet sitemize yapacağınız ziyaretleri kişiselleştirebilmek için çerezlerden faydalanıyoruz. Dilediğiniz halde çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız

close
Whatsapp Destek